SIKÇA SORULAN SORULAR

DEEP CONCEPT  KAPSÜL EVİMİ HANGİ ARAZİLERDE  KONUMLANDIRABİLİRİM ?

Öncelikle Taşınabilir kapsül ev sınıfına girmesinden dolayı, sürdürülebilir yapı konsepti sebebi ile Avrupa birliği tarafından desteklenen bir projedir.

Ülkemizde bu tarz yapılar ile ilgili gerekli yasal düzenlemelerin daha henüz yapılmaması sonucunda sadece resmi kurumlar tarafından, imarlı arsalarda veya resmi kurumların geçici konaklama ve turizm  izni verilen alanlarda, köy içi mevkilere sahip arsalarda, ayrıca bağ evi izni verilen tarım arazilerinde (5000 m2 üstü)  yasal olarak numarataj almak koşulu ile gerekli müsadeler verilmektedir.Bizim siz değerli müşterilerimize tavsiyemiz bu şartlar dışında bir durumunuz mevcut ise resmi kurumlardan görüş ve gerekli izinlerin alınması önem arz etektedir.

DEEP CONCEPT ÜRÜNLERİNDEN ALDIĞIMDA RESMİ İZİN VE YAZIŞMALARI NASIL YAPACAĞIM ?

Siz değerli müşterilerimiz almış olduğunuz bir DEEP ürünü için bölgenizde bulunan belediyelere hakim bir mimar ile anlaşıp gerekli resmi yazışmalara ve ruhsat başvuruları işlemlerine başlayabilirsiniz. DEEP CONCEPT olarak anlaşmış olduğunuz mimar ile iletişime geçerek gerekli dijital proje desteğini vermekteyiz.

DEEP CONCEPT ÜRÜNLERİ İLE TİNY HOUSE ÜRÜNLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR NELERDİR ?

Öncelikle DEEP CONCEPT ürünler taşınabilir ağır çelik kapsül ev sınıfındadır. Ağır çelik yapısı sebebi ile bir şase üstüne konulamamaktadır. Bu yüzden  DEEP CONCEPT yapılara O2 belgeleri alınamamaktadır. DEEP CONCEPT yapıların ağır olma sebebi metrekarede 130 KG çelik ve 150 dansite yoğunlukta taşyünü levhalar kullanılmasıdır. Bu iki etmen yapıya yüksek mukavemet ve yüksek yalıtım özelliği sağlamaktadır.  Ayrıca Duvar panelleri Boardex kaplama olması sebebi ile yapımız betonarme konutlardaki gibi hava alan bir yapıya kavuşmuştur. Zemin  plakaları 18 mm PLYWOOD olmasından dolayı zeminlerde bir konteynır hissi uyandıran esnemelerinde önüne geçilmiştir. Bu sebep ile oldukça sağlam dayanıklı ve yüksek yalıtımlı bir yapıya dönüşmüştür. Tiny House’ların şase üstüne konula bilmesi için bu niteliklerden vazgeçerek yapıyı hafifletmek amacı ile düşük yalıtım ve zayıf konstrüksiyonlu bir sisteme çevrilip düşük fiyat düşük performans oranı ile piyasada yer almaktadır. Uzun süreli konaklamalarda ciddi zafiyetlere yol açmaktadır. DEEP CONCEPT ailesi olarak siz değerli müşterilerimize uzun süreli konaklama imkanı sunan estetik, statik anlamda güçlü ve yalıtım anlamında üstün bir yapı sunmaktayız.  

DEEP CONCEPT ÜRÜNLERİ İLE BETONARME YAPILAR ARASINDAKİ FARKLILIKLAR NELERDİR ?

Ülkemizde genelde kullanılan yapı sistemi betonarme karkas yapılardır. Ne yazık ki  bu yapı sistemi üçüncü dünya ülkelerin de oldukça yaygındır ve betonarme karkas yapılar depreme dayanıksız yapılardır. Ekonomik sebepler yüzünden çelik yapılara bir türlü geçilememektedir. Ülkemiz deprem kuşağı içindedir. Günümüzde deprem etkisinin yanında teknik bilgi ve uzmanlığı olmayan kişilerin veya şirketlerin bilinçsizce inşaat yaptıkları aşikardır. Bunun yanında  kötü zemin değerlerine sahip olan arazilerde ciddi önlemler alınmadan çok katlı yapılar yapılmaktadır. Bu sebep ile depremler yaşandığında bu yapılar ne yazık ki yıkılmaktadır. DEEP CONCEPT olarak insanlarımızı yüksek çelik konstrüksiyon yapısı ve yatay mimari anlayışı ile huzur ve güven içinde yuvalarında yaşamaları için yola çıktık. Gelişmiş ülkelerde çelik konstrüksiyon yapılar tercih edilmektedir. Çelik yapıların ömrü betonarme yapılara göre oldukça uzundur. Çelik yapılarda sağlıklı yalıtım ve yangın önlemi alındığında yıllarca güven ile yaşayabilirsiniz. DEEP CONCEPT kapsül evler de ağır çelik yapıya sahiptir. Betonarme binalardan oldukça sağlam ve uzun ömürlüdür

Sohbeti Başlat
Detaylı Bilgi için Sohbeti Başlat
Deep Hakkında Bilgi Almak İstiyorum